< Tillbaka

Vilka hudproblem löser Microneedling? 5 snabba frågor och svar.

bildfel

Vad hjälper Microneedling mot?

Microneedling ger bra resultat på, acne ärr, ärrvävnad, utslätning av rynkor, hudbristningar och förstorade porer, behandlingen stimulerar den naturliga processen för collagen produktion och hudens egen läkningsprocess, vilket gör att huden förbättras.

Jag har inga hudproblem, kan Microneedling hjälpa mig ändå?

Även för den som inte har några direkta hudproblem, kan Microneedling vara en bra behandling för att fräscha upp huden, behandlingen förbättrar hudens textur, fasthet och återfuktning, vilket ger ett slätare och yngre utseende med ökad lyster.

Vad är Microneedling?

Microneedling eller micronålning är en effektiv hudföryngringsmetod som utförs med en apparat som har små små nålar som förs över huden. Dessa nålar ger microskopiska hål i översta hudlagret, som startar en läkningsprocess där nya collagen och elastin bildas. Nålarna når ett djup på 0,2 - 0,75 mm och behandlingen anses till största del vara smärtfri.

phi lings microneedling malmö

Bäst effekt uppnås när behandlingen kombineras med serum, då de microskopiska hålen gör att huden upptar serumet effektivare och ämnena leds längre ner i huden.

Det är viktigt att tänka på god hygien vid microneedling, vid behandling används enbart sterila engångsnålar som kastas efter behandlingen. Make-up skall inte användas 2-3 dagar efter behandlingen.

Hur länge varar resultatet?

Resultatet börjar bli synligt redan 24 timmar efter behandlingen och fullt resultat uppnås 2-6 veckor efter utförd behandling. Resultatet varar i ett par månader, vid behandling av specifika hudproblem, är resultatet permanent.

Hur många behandling behövs?

För bäst resultat bör behandlingen upprepas ca 3-6 gånger, med 10-14 dagars mellanrum, för specifika problem så som acne ärr och hudbristningar kan fler behandlingar behövas.

Kan alla behandlas med Microneedling?

Långt de flesta kan behandlas med Microneedling, men om du har något av följande så är Microneedling inte rekommenderat.

• Gravid eller ammande.

• Ingen brun-utan-sol kräm, minst en vecka innan behandlingen.

• Medicinsk behandling av Acne (avvakta minst 6 månader), mild Acne kan med fördel behandlas med bra resultat.

• Avvakta minst 2 veckor efter utförd Botox/Fillers behandling.

• Aktiv rosacea, inflamation i huden, öppna sår eller psoriasis.

• Blödarsjuka eller behandling med blodförtunnande medel.

• Pågående infektion/virus i huden, såsom Herpes Simplex eller vårtor

• Diabetes eller hudcancer

Avslutningsvis

Microneedling är en effektiv och beprövad metod för behandling av specifika hudproblem som också ger en generell förbättring av hudens textur, fasthet och lyster.