< Tillbaka

Hudvård anpassad för sommaren

bildfel

På sommaren är det viktigt att ta god hand om och vårda sin hud, då vi utsätter oss för mer sol än vanligt vilket påskyndar hudens åldrande. Vi blir svettigare, fet hud blir oljigare, medan torr hud blir grov och uttorkad. Värmen får även fler porer att öppna sig, vilka kan bli igentäppta av smuts och olja, som får bakterier att gro och orsaka acne, finnar och irriterad hud.

Det finns dock mycket man kan göra för att hålla huden fräsch och i god form under hela sommaren.

ice peel malmö

För att motverka acne, som lätt blossar upp under sommaren, är det viktigt med en bra peeling, som kan öppna upp blockerade porer, ta bort talg och orenheter. ICE PEEL som är en kemisk peeling i kombination med CRYOTERAPI, ger en mild men effektiv exfoliering och är starkt antiinflammatorisk, vilket ger god effekt mot vuxenacne och rosacea. Samtidigt ger behandlingen ökad fukt, genom stimulering av hudens hyaluronsyra produktion. ICE PEEL är en säker behandling under sommaren.

Det extra lagret av svett som bildas på huden under sommaren, räknas inte som återfuktning, det är fortfarande viktigt att återfukta huden och stärka hudens barriärfunktion. PRX-T33 är en tacksam behandling under vår och sommar, då man får ett direkt glow, fina linjer fylls ut och hudstrukturen förbättras, samtidigt som behandlingen är djupt återfuktande och biorevitaliserande. Behandlingen stärker barriärfunktionen och hjälper mot solskadad hud och reducerar porer och pigmentering, vilket kan behövas under sommaren. Behandlingen ger ingen ljuskänslighet och fungerar året runt.

Förutom behandlingar för att underhålla din hud under sommaren, så är det viktigt att alltid använda solskyddsfaktor, gärna en kombinerad lätt fuktkräm med SPF 30 eller högre.

Vi önskar er alla en trevlig sommar!