IPL Hudföryngring

Behandlar tecken på åldrande hud, solskadad hud, hyperpigmentering, rosacea och ger en fastare och mjukare hud med jämnare ton, verkar inifrån och ut, utan återhämtningstid.

IPL Hudföryngring för Pigmentfläckar, Ytliga blodkärl, Rosacea & Acne

IPL Skin Rejuvenation – IPL Hudföryngring är en säker, mild behandling som innebär att impulser av ljus penetrerar huden utan att skada ytskiktet. Det överförda ljuset uppmanar den underliggande huden att reagera som om den läker ett sår, att regenerera huden genom att främja skapandet av kollagen och elastinfibrer. Den här processen återställer cellerna som innefattar dermis och epidermis och producerar en fyllande effekt genom förstärkning och utslätning av huden inifrån och ut. Under tiden av en fullständig behandling kommer din hud att kännas fastare, mjukare och få en jämnare ton. Fläckar, solskador, åldersfläckar, pigmentfläckar, fina linjer, hyperpigmentering och trasiga kapillärer är alla problem som kan minskas. Den största fördelen med behandlingen är att den inte innefattar någon återhämtningstid. Du kan omedelbart återgå till vardagen och ditt arbete. Den fullständiga effekten av hudforyningsbehandlingen blir märkbart synlig först efter en avslutad serie på 6 behandlingar under en månads tid, följt av rutinunderhåll 1-2 gånger per år. Det går bra att kombinerar med djuprengörning och en anpassande ansiktsmask för att nå det bästa resultat. 

Hur går behandlingen  IPL- Photorejuvenation- Hudföryngring till

Under behandlingen får man skyddsglasögon som skyddar ögonen mot det starka  men dock inte skadliga IPL-ljuset. Genom ljusprisman kommer ett Intensivt Pulserande Ljus som känns lite stickande på huden men är inte smärtsamt. Därefter flyttas ljusprismat till nästa område på huden. IPL- hudföryngring tar ca 15-30 minuter beroende på hur stora ytorna är som skall IPL- behandlas.

Hur ser jag ut efter IPL- Photorejuvenation hudföryngring?

Efter behandlingen med IPL- hudföryngring kan huden få en lätt rodnad eller bli lätt svullen några dagar. Detta är övergående. Det går bra att använda smink efter IPL behandlingen.

Hur många behandlingar behövs för bäst resultat?

Antalet behandlingar som krävs beror på typen av hudproblem. I genomsnitt krävs en serie av  tre till sex  behandlingar med ett intervall på ca tre veckor. Det kan vara nödvändigt att göra återbehandlingar efter tre till sex månader.

 

Att tänka på

Före behandlingen får huden absolut inte vara solbränd. Undvik solning (solarium, brun-utan-sol krämer) 4 veckor innan behandling. Solning skall undvikas några veckor efter behandlingen. Använd solskyddskräm med minst SPF 60. Jämfört med andra behandlingar såsom laserslipning behöver man ej vara borta från arbetet och kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandling.

Vilka kroppsdelar kan behandlas med IPL- Hudföryngring?

 • Ansikte
 • Hals
 • Dekolletage
 • Händer

 

Problemområden som kan behandlas är:

 • Tecken på åldrande hud
 • Solskadad hud
 • Förstorade porer, grådaskig hud och andra avvikelser i huden
 • Acne och Acneärr 
 • Fläckar, solskador, åldersfläckar, pigmentfläckar,hyperpigmentering 
 • trasiga kapillärer 
 • Rosacea